TDK= Tudományos Diákköri Konferencia

A TDK szó jelentése sokak számára nem ismert, viszont a mozaikszó a Tudományos Diákköri Konferenciát rejti magában. A konferencia keretén belül a hallgatók tudományos kutatási munkát végezhetnek, amit először a saját felsőoktatási intézményükben értékelnek. Akik itt sikereket érnek el, a kari bajnokság után tovább jutnak az OTDK-ra (Országos Tudományos Diákköri Tanács). A TDK évente egyszer kerül megrendezésre a karunkon, minden ősszel – általában november környékén – míg az OTDK kétévente.

A pályázók számára fontos információ hogy érdemes mindenféleképpen olyan témát választani, ami igazán érdekelhet, amiben el tud mélyedni és új kutatásokat, méréseket tud készíteni. A megvalósítás lehetőségei mind a saját ötleteire vannak bízva. Legtöbben a szakdolgozatuk témáját választják TDK-ra is, de ez természetesen nem kötelező. A téma szakmai támogatójának célszerű az adott szakterületen jól ismerő tanárt választani. Az utolsó nagy állomása a TDK-nak a novemberben megrendezésre kerülő konferencia, ahol a munkákat szóban kell prezentálni, előadni a kutatásod eredményeit.

Fontos tudni, hogy a TDK-nak nincs semmilyen előfelvétele, 1 évben akár több dolgozatot is beadhatsz a konferenciára és természetesen évről-évre van lehetőséged részt venni a TDK-n.

TDK előnyei:

  • Ha azonos a szakdolgozatod témája a TDK-s témáddal, akkor jelentős részét tovább gondolhatod
  • A TDK-n való részvételt beleírhatod az önéletrajzodba
  • Az első 3 helyezett pénzjutalomban is részesül a dicsőség mellett
  • Növelheted a szakmai önbizalmadat

A TDK követelményeiről és az aktualitásokról ITT tájékozódhatsz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője