Az Erasmus Student Network a legnagyobb diákszervezet Európában, akik a külföldi hallgatókat segítik és támogatják.

Az ESN Hungary fő feladata, hogy segítse a külföldi hallgatók integrálódását Magyarországon. Iránymutatást és támogatást nyújt az ide Erasmussal érkező hallgatóknak, programokat szervez mind az adott egyetemen és városában, vagy akár az országon belül.

Az ESN a karunkon is jelen van. Akit érdekelnek az idegen kultúrák, vagy csak szívesen barátkozna külföldi hallgatókkal az egyetemen, esetleg gyakorolná az idegen nyelv használatát, annak ez egy kiváló lehetőség és mindenképp érdekes lehet ez a szervezet.

Miért jelentkezz?

Azon kívül, hogy a mentor és mentoráltja között gyakran szoros barátság alakul ki, több szempontból is pozitív hatással lehet mindkét fél számára ez a kötelék. Idegen nyelvtanulás terén egyértelmű előny, hogy végig gyakorolhatod a közös nyelvet, legyen az angol, spanyol, német stb. Általában igyekezzük az alapján kiosztani a külföldieket, hogy mely nyelveket használja/gyakorolja szívesen a jelentkező mentor. Ezen kívül számos különleges kulturális és szociális programokon vehetsz részt magyarokkal és külföldiekkel egyaránt – múzeum látogatás, szabadulós játék, geoládázás, közös főzés/sütögetés, legszebb vidékeink látogatása, mentortábor, óriási ESN ELTE bulik stb. –, miközben számtalan más külföldivel is megismerkedhetsz, együtt szórakozhatsz. Továbbá mentorod megoszthatja veled saját országának sajátosságait, élményeit, akár számodra is hasznos tanácsokkal gazdagodhatsz jövőbeli Erasmusos terveiddel kapcsolatban. Mentorságodért Erasmus plusz pont is jár!

Hogyan tudsz jelentkezni?

A jelentkezéshez kell:

  • Önéletrajz
  • Motivációs levél
  • Személyes elbeszélgetés

ESN mentornak minden félévben van lehetőség jelentkezni egy meghirdetett időintervallumban önéletrajzzal és motivációs levéllel angol nyelven.  Ha felvételt nyert, a kar ESN főmentora által tartott training után kezdetét veheti a külföldi hallgatók mentorálása és a közös élmények szerzése a külföldiekkel szervezett programok keretein belül.

Kérdés esetén az alábbi e-mail címen van lehetőség érdeklődni: tok@esnelte.hu