Igazgató: Gál-Esztegár Zádor

  • Cím: 1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13.
  • Telefon: (36 1) 203-8197

A kollégium adatai:

  • Férőhely:     100
  • Szobák száma: 32 db 3 ágyas, 2 db 2 ágyas
  • Szolgáltatások:     az alapszolgáltatásoknak megfelelően + Internet használat
  • Távolság az Egyetem épületeitől:     15-60 perc

A Nándorfejérvári úti Kollégium az ELTE legkisebb férőhelyű kollégiuma, 100-an lakunk benne. Velünk él még három szakkollégium, a Bolyai Kollégium, az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium és az Illyés Sándor Szakkollégium. Ők a felső két szinten, illetve a 3. emelet egyik felén laknak a miénk pedig az alsó kettő és a 3. szint másik fele. Intézményi szempontból ők külön kezelendők, de egy épületben élünk.

 

A szobák felépítése egységes, eltekintve az első emelettől, ahol „fél szobák” is, pontosabban „fél lakóegységek” is vannak. A klasszikustól eltérően nálunk ugyanis nem szobák hanem lakóegységek találhatók. Egy lakóegységhez két hálószoba (3 ágyasak) és egy közös tanuló helyiség tartozik. A szobában nem lehet hűtőgépet tartani, de a konyhában vannak közös hűtők, illetve lakóegységenként szekrények az edényeknek, villanytűzhely, mikrohullámú sütő, melegszendvics-sütő és a konyhához tartozik egy étkező helyiség is. Vannak még kisebb közösségi helyiségek is TV-vel szintenként, továbbá internet csatlakozási lehetőség is van a szobákban. Van még pingpongasztal és konditerem is, ami a kollégistáink számára ingyenesen használható. A téli-tavaszi időszakban a kollégium uszodabérletekre szokott pályázni, és azokat a kollégisták a környékbeli uszodában használhatják fel. Az udvaron sportpálya és zöld terület egyaránt található. A kollégium nyugodt légkört biztosít a hallgatóknak, amit a félévente két-három kolibuli, színházi előadás, közös palacsintázás, és a heti filmklub szokott feldobni.

Közlekedés szempontjából sincs rossz helyen az épület. 41,47,18-as villamossal illetve alacsonypadlós járatokkal közlekedő 103-as busszal lehet megközelíteni. A közelben van Spar, Reál illetve a 18-as villamos végállomásán van egy Auchan az esetleges nagyobb bevásárlásokhoz. Nemrég az Újbuda Centerben (pár utcányira) nyílt egy TESCO is. Van továbbá szintén közel posta és orvosi rendelő is és nem utolsó sorban a MÁV Kelenföldi Pályaudvar is elég közel van. A 103-as busszal 4 megállónyira és szinte „háztól-házig” visz. Illetve szintén a 103-as busszal a Volán népligeti pályaudvara is közvetlenül megközelíthető (bár messzebb van). Éjszaka pedig a 973-as járat köti össze a kollégiumot a belvárossal.

Az ELTE lágymányosi, egyetem téri és múzeum körúti kampuszai 25-40 percre vannak a kollégiumtól.

Jelenleg ez a kollégium az egyetlen, amely teljes mértékben akadálymentesítettnek tekinthető, évek óta laknak itt mozgássérült és gyengénlátó hallgatók is.

 

Kar Lakók száma 2013-ban
ÁJK 5
BTK 17
GYK 0
IK 23
PPK 1
TÁTK 10
TÓK 1
TTK 42

További információ: https://kolhok.elte.hu/index.php/kollegiumok/nfk