ELTE TÓK HÖK » Mentorrendszer

Mentorrendszer

MENTORPROGRAM:

  • Szeretsz ismerkedni?
  • Szeretsz nyelvet tanulni, de nincs kivel gyakorolni?
  • Szívesen segítenéd egy külföldi hallgató beilleszkedését Magyarországon?

Ha a fentiekre igennel válaszoltál, akkor a Mentorprogram neked való! Legyél Mentor Te is és csatlakozz a csapatunkhoz!

Mentorprogram: Mi is az és miért van rá szükség?

A Mentorprogram azért jött létre, hogy a Magyarországra érkező külföldi hallgatók beilleszkedését és egyúttal az itt tartózkodását segítse. Mindannyian tudjuk, hogy egy új és idegen országba érkezni nem egyszerű. Rengeteg a tennivaló, zavaros az ismeretlen környezet.. és rosszabb esetben még azt se tudni, hogy a kérdéseinkkel kihez fordulhatunk.

Mindez könnyen kiküszöbölhető. Hogyan? Egy olyan személy segítségével, aki a kezdettől fogva ellátja tanáccsal, információval, kontakttal, esetleg személyes tapasztalattal – és bizony egyúttal lelki támasszal az átmenet nehézségein. Ez a személy testesíti meg a MENTORT.

Ki jelentkezhet?

Mentornak a kar bármelyik hallgatója jelentkezhet.

A mentor feladatai:

  • segítik tanulmányi, tájékozódási kérdésekben mentoráltjaikat
  • támogatják őket a szálláskeresésben, a beilleszkedésben és természetesen a számtalan izgalmas program során is.

Miért jelentkezz?

Azon kívül, hogy a mentor és mentoráltja között gyakran szoros barátság alakul ki, több szempontból is pozitív hatással lehet mindkét fél számára ez a kötelék. Idegen nyelvtanulás terén egyértelmű előny, hogy végig gyakorolhatod a közös nyelvet, legyen az angol, spanyol, német stb. Általában igyekezzük az alapján kiosztani a külföldieket, hogy mely nyelveket használja/gyakorolja szívesen a jelentkező mentor. Ezen kívül számos különleges kulturális és szociális programokon vehetsz részt magyarokkal és külföldiekkel egyaránt – múzeum látogatás, szabadulós játék, geoládázás, közös főzés/sütögetés, legszebb vidékeink látogatása, mentortábor, óriási ESN ELTE bulik stb. –, miközben számtalan más külföldivel is megismerkedhetsz, együtt szórakozhatsz. Továbbá mentorod megoszthatja veled saját országának sajátosságait, élményeit, akár számodra is hasznos tanácsokkal gazdagodhatsz jövőbeli Erasmusos terveiddel kapcsolatban. Mentorságodért Erasmus plusz pont is jár.

Hogyan tudsz jelentkezni?

A jelentkezéshez kell:

  • Önéletrajz
  • Motivációs levél (magyar ÉS angol VAGY német/spanyol/olasz nyelven)
  • Személyes elbeszélgetés

A jelentkezéshez szükséges  motivációs leveleket, és az önéletrajzot a kulugy@tokhok.elte.hu e-mail címre küldjétek!

Jelentkezni egész évben lehet! Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket! 🙂