Igazgató: Gherdán Tamás

  • Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 23.
  • Telefon: (36 1) 381-2340

A kollégium adatai:

  • Férőhely:     256
  • Szobák száma:     124 db 2 ágyas, 2 db 4 ágyas
  • Szolgáltatások:     az alapszolgáltatásoknak megfelelően + Internet használat
  • Távolság az Egyetem épületeitől:     5-45 perc

 

Kar Lakók száma 2013-ban
ÁJK 38
BTK 140
GYK 0
IK 8
PPK 41
TÁTK 11
TÓK 0
TTK 10

 

A Zugló szívében, zöldövezetben található Ajtósi Dürer Tagkollégium az ELTE egyik legszebb, leghangulatosabb kollégiuma. A kollégium egyik legnagyobb előnyét a kétágyas szobák jelentik, mely egyedülálló az ELTE kollégiumainak sorában. További pozitívum, hogy a belváros és a legtöbb egyetemi épület is könnyűszerrel megközelíthető, a legnagyobb forgalom idején is maximum háromnegyed óra alatt. A kollégium környékén közlekedő legfontosabb járatok a 74-es, 75-ös trolibusz, a 7-es, 173-as és 5-ös buszok, valamint az 1-es villamos. A kollégium különlegességét (részben) a szép fekvése és az elhelyezkedése adja: az ablakokból nyíló páratlan kilátás a Városligetre, a Szépművészeti Múzeumra, illetve a Stefánia palotára csodás látványt nyújt.

A kollégium kulturális és pezsgő közösségi élete szintén fontos tényező: az énekelni vágyók a Zsebkórusban, a színészi tehetséggel megáldottak a Küklopsz Műhelyben fejleszthetik tehetségüket. A sportolni vágyókat a kollégium alagsorában egy felújított pingpong-terem és egy konditerem várja, mely az utóbbi években számos felszereléssel bővült: szobabicikli, haspad, fekpad, fit-ball és soft ball labdák és súlyzók. A kollégiumban különösen nagy hangsúly fektetünk a közösségi programokra: hetente megrendezésre kerül a teaház és a pókerklub, havonta filmklubot, illetve kollégiumi bulit tartunk, a félév során többször pedig Zsebkórus-esttel és táncházzal egybekötött Táncesttel várjuk a kikapcsolódni vágyó kollégistákat. A kollégium immár hagyományosan évente megrendezésre kerülő, legszínvonalasabb rendezvénysorozata 3-4 napos Ajtósi Napok, amelynek keretében sportrendezvényekkel, koncertekkel szórakoztatjuk a kollégistákat, akik az emeletek versenye során ügyességi játékokban, vetélkedőkben, főzőversenyen mérhetik össze erejüket.

A kollégium nem akadálymentesített. Évek óta laknak itt gyengénlátó hallgatók, és bár ugyan még semmi olyan eszköz nincs a kollégiumban, ami helyzetüket könnyítené, mindig akad olyan lakó, aki segíti őket.

Ha megtetszett a kollégiumunk, és úgy érzed, hogy üde színfolt lennél a kollégium pezsgő életében, várjuk jelentkezésedet a felvételi időszakban! A kollégiumi felvételre minden évben többszörös a túljelentkezés. Kérjük ezt mindenki vegye figyelembe a jelentkezéskor.

További információ és képek: https://kolhok.elte.hu/index.php/kollegiumok/ajtosi-durer-sori-kollegium-adk