A kollégium adatai:

Igazgatási ügyintéző: Orosz Bernadett

  • Férőhely:     170
  • Cím:  1071 Budapest Damjanich 41-43
  • Telefon: +36 (1) 461-3758
  • E-mail:  duk@kollegium.elte.hu
  • Szobák száma:     32 db 3 ágyas, 16 db 4 ágyas, 4 db 2 ágyas, 2 db 1 ágyas
  • Szolgáltatások:     az alapszolgáltatásoknak megfelelően
  • Távolság az Egyetem épületeitől: 40-50 perc
  • Kollégiumi díj: 10.320Ft/hó

Megközelíthetőség:

A kollégium előtt jár a 70-es troli, amire felszállhatsz a Kossuth téren (piros metró), a Teréz körútnál (4-es, 6-os villamos Király utcai megállója) vagy az Erzsébet királyné útjánál (1-es, 3-as villamos). A Dózsa György úti megállóban szállj le.

Szintén a kollégiumhoz közel van a 30-as busz (a Keletitől indul) illetve a 75-ös troli megállója (Stadionoktól indul)

Felépítés:

Kollégiumunk a speciális gyakorló általános iskolával közös épületben van, a gyerekek az 1-3. emeleten tanulnak, lakóegységeink a 4-7. emeleten találhatóak.

A Damiban 160-an lakunk 16 lakóegységben, illetve a néhány fiú kétágyas szobákban. Úgy képzelj el egy lakóegységet, mint egy tömbházban egy háromszobás lakást, ahol tíz lány lakik együtt. A folyosóról belépve a közös légterű konyha-nappaliba jutsz. A nappaliban – ami tanulóként is funkcionál – ülőgarnitúra, tanulóasztal, és minden lakóegységben internetezésre alkalmas számítógép található. Ebből a nagy helyiségből egy folyosóra érünk, ahol beépített szekrények vannak, és ahonnan a fürdőszoba, WC, illetve a két háromágyas és az egy négyágyas szoba nyílik. A kollégium nagyon jól felszerelt: mikró, hűtő, mosógép és még sok fontos használati tárgy biztosított a kényelmes élethez.

A hallgatók számára két TV szoba, és egy tanulószoba van kialakítva. A hallgatói klubban videózásra, társasozásra,  rendezvények lebonyolítására van lehetőség.

A kollégium nem akadálymentesített, de közlekednek erre felé alacsonypadlós buszok.

 

Kar Lakók száma 2013-ban
ÁJK 0
BTK 6
GYK 113
IK 1
PPK 24
TÁTK 1
TÓK 13
TTK 2
Képek és további információk: http://duk.elte.hu/