Bemutatkozás

Az Illyés Sándor Szakkollégium az Eötvös Loránd Tudományegyetem ötödik, egyben legújabb szakkollégiuma, amely a 2007-2008-as tanév őszi félévében  kezdte meg működését a pszichológia, a nevelés- és az egészségtudományok iránt érdeklődő hallgatóink tudományos-szakmai közösségének kollektív tehetséggondozó helyszíneként.

A Szakkollégium küldetése társadalmilag felelős, interdiszciplináris szemlélet értelmiség nevelése. Szellemisége három alappilléren nyugszik, melyek a szakmaiság, közéletiség, közösségiség. Ennek jegyében kiemelten fontos ügyünk a társadalmi felelősségvállalás és egyéb közéleti tevékenységek.

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium szakkollégistáit három fakultás – a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar illetve a Tanító- és Óvóképző Kar – hallgatóiból toborozza, így is elősegítve a három kar tudományterületeinek érintkezését, termékeny együttműködését.

A szakkollégium tagjaként a tudományos érdeklődésünkhöz illeszkedő tematikus kurzusokon, illetve kutatóműhelyekben folytatott kutatások által teszünk szert az egyetemi képzésünket kiegészítő, hiánypótló interdiszciplináris ismeretekre. Mindeközben összetartó közösséget alkotunk, ezzel is tovább erősítve a közös munkát és a kreatív ötletek felszínre kerülésének lehetőségét.

A kollégiumi felvételi eljárás három lépcsős folyamatáról tájékozódhatsz honlapunkon!

Igazgató: dr. Lénárd Sándor,  egyetemi adjunktus (Email:  lenard.sandor@ppk.elte.hu)

 

Cím: 1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13.

Email:   info@isszakkollegium.hu

Honlap: http://isszakkollegium.hu

Kollégiumi díj: 12.320Ft/hó

A kollégium adatai:

Férőhely: 30(van bejáró státusz is)

Mely karok hallgatóit helyezi el:     BGYK, PPK, TÓK, osztatlan tanári képzés

Szolgáltatások:     az alapszolgáltatásoknak megfelelően + Internet használat

Távolság az Egyetem épületeitől: 30-60 perc

További információ: http://www.isszakkollegium.hu/ vagy a FB-oldal: https://www.facebook.com/isszakkollegium?fref=ts