Igazgató: Gherdán Tamás

A kollégium adatai:

  • Férőhely:     353
  • Szobák száma:     8 db 2 ágyas, 17 db 4 ágyas, a többi 3 ágyas
  • Szolgáltatások:     az alapszolgáltatásoknak megfelelően + Internethasználat
  • Egyéb szolgáltatások: Fénymásolás, nyomtatás, laminálás, gyorsfűzés, szkennelés. A kollégiumban van konditerem, könyvtár (5000 kötet), tanulószoba (16 hely), gépterem (8 munkaasztal), közösségi terem (1 pingpongasztal, 2 csocsóasztal, 1 beépített filmvászon). A hátsó udvarban 2 biciklitároló van. A kikapcsolódni vágyó lakókat tűzrakóhely (bográcsozásra) és grillező, illetve foci- és kosárpálya várja. Rekreációs és oktatási terem is rendelkezésre áll.    A kollégiumban büfé is működik, olcsó és finom ételeket készítenek.
  • Távolság az Egyetem épületeitől:     30-60 perc

A Vezér úti Kollégium zöld környezetben, Zugló csendes részén helyezkedik el. Az épület előtt áll meg a 82-es trolibusz, melynek vonalán alacsonypadlós járművek is közlekednek.

A kollégiumi programokat két szervezet, a VKHÖK és a Vezér Hallgatói Egyesület (közhasznú) látja el. Változatos programokkal várják az itt lakókat: rókaavató, bulik, Vezér Napok, filmklub, kézműves műhely, teaház, sportversenyek, előadások, koncertek. A kórus, a színjátszó kör, a jóga, a kondicionáló torna és a zumba heti rendszerességgel kerül megszervezésre, de gyakoriak a tanfolyamok és egyéb közösségi programok is.

A kollégiumban teljes körű szelektív hulladékgyűjtés működik.

A kollégium akadálymentesített.

 

Kar Lakók száma 2013-ban
ÁJK 32
BTK 101
GYK 6
IK 38
PPK 28
TÁTK 21
TÓK 13
TTK 93

További információ: https://kolhok.elte.hu/index.php/kollegiumok/vezer-uti-kollegium-vuk