A TÓK hallgatójaként lehetőség nyílik arra, hogy külföldön tanulj, illetve szakmai gyakorlaton vegyél részt. Az ERASMUS ösztöndíj program keretein belül egy félévet egyetemünk partnerintézményei egyikében tölthetsz. Ez kiváló szakmai tapasztalatszerzési lehetőség, amelyben megismerhetsz más szokásokat, módszereket, továbbá a nyelvtudásodat is nagymértékben fejlesztheted.

ERASMUS

Az Erasmus program keretein belül a pályázatot elnyerő hallgatók lehetőséget kapnak Európai Uniós partneregyetemeink egyikén részképzésben tanulni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a külföldi egyetem saját hallgatóival megegyező státuszban fogadja a jelentkezőket. Nem kell tandíjat fizetni és a kint teljesített vizsgák az itthoni tanulmányokba tanszéki engedéllyel beszámíthatóak.
A program által a külföldön tanuló hallgatók 3-10 hónapot tölthetnek külföldön. A költségtérítéses hallgatók ez idő alatt is fizetik az itthoni tandíjukat, viszont az állami képzésben résztvevő hallgatók ösztöndíjukat a külföldön tartózkodás ideje alatt is megkapják. A kinti tanulmányaik által az itthoni tanulmányi kötelezettségeik egy részét is teljesítik. A külföldön teljesítendő kreditszám félévente átlagosan 20-30 ECTS.

PARTNERORSZÁGOK

Karunk 11 országban 21 egyetemmel áll kapcsolatban. Angol nyelvű tanulási lehetőség Törökországban, Dániában, Finnországban, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban nyílik a hallgatók számára. Olaszországban német, angol és olasz nyelvű kurzusok választhatók. Németországban és Ausztriában német nyelven folyik az oktatás. Magyar nyelvterületen található partneregyetemeink Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában vannak.

JELENTKEZÉS

A jelentkezni kívánó hallgatónak legalább 3,5-ös tanulmányi átlaggal és egy középfokú nyelvvizsgával kell rendelkeznie. A nyelvvizsga abból a nyelvből, amely nyelven majd a külföldi órákat is hallgatja. Előnyt jelent bármilyen közéleti tevékenység, további pluszpontot mentori tevékenységgel lehet szerezni.  Ajánlatos a diákoknak előre megtervezni, hogy tanulmánya során, melyik a legmegfelelőbb időpont/félév, amikor érdemes jelentkeznie a programra.

PÁLYÁZÁSI IDŐSZAK

Egyetemünk pályázatot minden tavaszi félévben, február-március környékén hirdet. A pályázási időszak körülbelül egy hónapig tart.

MENTORRENDSZER

A félévek során nem csak karunkról utaznak külföldre hallgatók, hanem hozzánk is több országból érkeznek, hogy itt folytassák tanulmányaikat. Ez alatt az időszak alatt szeretnénk segíteni a külföldi diákoknak az itteni beilleszkedésben.  Megismertetjük velük Budapestet, különböző programok keretein belül. Ennek érdekében egyetemünkön létrejött a Mentorrendszer, melynek tagjai az ELTE hallgatói. Az ő feladatuk a külföldi hallgatók mentorálása: kisegíteni őket a tájékozódásban, a városban és karunkon egyaránt. Szükség esetén segít a szállás keresésben, megtalálni az egyetemi kurzusokat és tanárokat. Hivatalos ügyekben, kulturális és szórakozási lehetőségek terén is rendelkezésükre állnak segítségükkel.

!!Te is tagja lehetsz a csapatnak!!

MENTOR JELENTKEZÉS

A jelentkezéshez szükséges egy önéletrajz és motivációs levél (magyar, ezen kívül angol vagy német nyelven), melyeket a kulugy@tokhok.elte.hu e-mail címre kell küldeni.

Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket!

További hasznos oldalak:

ELTE: http://www.elte.hu/erasmus
Erasmus Student Network: http://elte.esn.hu
http://hu.esn.hu/https://www.facebook.com/esnelte